Followers

Saturday, February 5, 2011

PIALA SERI IMAN 2010

Entry yg da basi....hehe...

Early Dec 2010..me was one of the crew of pertandingan PIALA SERI IMAN 2010, pertandingan rekaan fesyen batik and dis PSI organized by KERAJAAN NEGERI TERENGGANU and TERENGGANU INSTITUTE OF DESIGN EXCELLENCE (TIDE) dipertanggungjawabkan ntuk manage PSI 2010 nie and was held at WISMA DARUL IMAN . Actually PSI ni da masuk tahun ke 5 kot....even sy da x keje situ lagi tp sy diminta ntuk tolong ape yg patut since b4 dis mase sy keje kat TIDE as a designer da byk wat keje berkaitan ngan PSI 2010 nie, so terpaksa la ambik cuti 2 ari semata2 ntuk event nie..hehe..actually sy dipertanggungjawabkan ntuk design trofi and uruskan ape2 yg berkaitan dgn trofi sampai trofi tu siap. The trofi itself sgt simple sbb xnak beza sgt dengan design yg lepas..




Me with trofi PSI 2010

Trofi yg sgt simple..main material kayu..tp lupa plak kayu ape...attached kat kayu tu brass plate dgn motif pucuk rebung on it guna teknik etching.Main part which is the kayu was done by Desa Ukiran kayu and the brass plate with the pucuk rebung motif on it done by Tembaga D'Craft.

Here are few more pics during the event..have a look ok...


THE CREWS....GORGEOUS!isn't it!hehe...



Raja Permaisuri Agong Tuanku Nur Zahirah, MB and all the VIPs during the event.


and then.....
let the show begin....



Models on runway....




me with the winners...

DAAA.....event yg sgt best....coming PSI 2011 sy nak masuk ah...hehe.

Kat link ni pon ade menceritakan tentang Majlis Malam Gala Piala Seri Iman....di blog Explore Terengganu

2 comments:

SHUKRI CY said...

hehe.....masuk a PSI thn ni...

5h4r3h awang ngarut said...

jom keri..kita wat 2 org nok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...