Followers

Saturday, February 19, 2011

DESIGN TIME!!!!

Actually this design is made few months ago but less than a year...Time ni just nak polish balik skill 3D tu...sebab tak biasa sgt pakai software Autodesk Inventor ni...stat pakai software ni pon time join training under SIRIM ntuk course design engineering-Rapid Product Development...


Lagi pun software ni xde la beza sgt ngan software 3D yg lain cam solid work ke..Rhyno and etc so sape yang dah ade pengalaman guna 3D CAD software rasenye xde masalah nak guna Autodesk Inventor...design nie actually berinspirasikan daripada blok batik and aku just experimentasikan dalam bentuk yg pelbagai...dalam 10 designs kot aku buat...ade untuk earrings, loket, butang and etc.


3D part design

Yg. dah dirender...'Rendering'







So yang kat bawah ni hasil daripada Experimentasi yang telah dibuat..actually senang je..just main2 kat circular patten..hehe..check it out!


Then, bila dah dapat semua design yang diingini....
TADAAA.....
Just mix & match....






-TAMMAT-

(ade kawan tanye..."shareh,tak takut ke org ambik design tu")
(aku balas..."ambik la...sbb xde la glam pon design tu...just self tutorial je")

4 comments:

ALLAH PENCIPTAKU said...

itu yang bagusnyer...sharing is caring...kalau ada yang tiru atau amik design you..itu bermakna design yang you buat tu bagus n menarik perhatianlah kan..dok gtuh mr.sharih ahmad..so kalau kita ikhlas untuk berkongsi..insyaallah..the benefit will goes to you back..kannn...r u agree with me??

Shareh said...

Yup..100% agree..
thank you for the comment.
hehe...

Anonymous said...

Wooooo....
Berbakat la.......

SHAREH said...

thanks...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...