Followers

Sunday, July 31, 2011

SALAM RAMADAN BUAT SEMUA...MARILAH KITA SAMA-SAMA TINGKATKAN AMALAN KITA DI BULAN YANG MULIA INI DAN SENTIASA ISTIQAMAH DALAM MELAKUKANNYA..

Friday, July 29, 2011

INI SUME ANGKARA AYAM PENYEK...

alkesahnya...cik areh p umah ayampenyek nak ajak teman g opis...ade ke patut die hasut main game kat blog die di SINI sampai berjam2....papepon...cik areh dapat highest score so far ntuk cabaran ingatan...sgt mencabar minda game nie..hehe...x caye?????nak bukti????
DIPERSILAKAN....

hehe....so korg nak main x???jom main game kat SINI.

Sunday, July 24, 2011

Assalamualaikum and a very good evening to all visitors...lame kan cik areh x mengupdatekan diri and entry kat blog cik areh yg bosan nie...bcoz of that..i apologize...hehe..well now. i'm here but still dont even hav at least a "modal" to share...huhu...actually ade je cite2 best sepanjang berminggu2 cik areh x update nie...cume kekangan masa and NAK TAK NAK je....but still TIME do jealous with us right...cepat gila mase berlalu...

?
?
?
?
SEE...cik areh actually mmg x berbakat la dalam bidang penulisan nie..hehe..even RIGHT NOW..i got a few things to write(actually to TYPE) on...but my hand wont move or type anything bcoz my mind doesnt said so...sgt demm! kan...so alkesahnya..im stucked!..hehe...kalu gnie gamaknye..korg layan je la gamba bawah nie ye....



Ceritanye begini....
kasut kat atas ni actually fully white tau dan hampir2 je nak kena buang..sbb tapak die dah nak tercabut...dah agak lame terperap kat opis...last semester...(giler ah...da jadi sejarah baru nak cite..)..during dinner faculty yg bertemakan MALAM BUNGA2...cik areh xde baju bunga2 ntuk dipakai..so sebab xnak lari tema malam tu cik areh cuba jugak cari idea ntuk memakai something yg seswai ngan tema...so tringatla kasut putih bawah meja tu truss ade idea...

cik areh mintak gam 3 seconds ngan student sket...and gamkan ape yg patut dulu...then bila da betol2 kering bermula la sesi contengan..yg mengambil masa selama stengah jam..and hasilnye seperti diatas..hehe....
So..thats all....cik areh nak log out dulu..sebab skang ni ujan lebat..guruh berdentam dentum....hehe...daaa.....

Friday, July 8, 2011

TIBA-TIBA HARI RAYA by IDE part 1 choir group.

video
LAYANNNN!!!!
(nanti cik areh cite pesal wujudnye video nie...hehe...peponn..korg mmg sporting!)

Thursday, July 7, 2011

DAMN...it's DISGUSTING!!

Kalu u guys x sanggup nak tgk JANGAN tengok ye...
hehe!but me..just cant stop laughing..hahaha!

kalu sanggup tengok...KLIK ni...http://www.youtube.com/watch?v=XpQQpIOCp_A&feature=related 

HAHAHAHA!

Sunday, July 3, 2011

OUR UNIKL PRECIOUS MOMENT

Tgh2 cik areh counting  seconds to sleep..kepala actually dah ready sedap je landing atas bantal...but still tangan ni active lagi duk xplore xternal hard disk..duk tgk2 gamba2 lame mase study dulu...gamba2 photoshoot mase jadi model terkenal dulu(buweekkk!!)haha..videos etc..huhu...suddenly cik areh jumpa 2 videos nie...dalam sub folder kepada sub folder kepada sub folder lagi satu nie...haha!sbb tu lame x tgk sebab duk tersimpan tersorok sket....cik areh tergelak sorang dalam bilik tengok karenah kawan2 cik areh mase study dulu....lawak plak rase...korang layan ye..hehe..

video
video

lawak kan...hahaha!skang ni derang sume ni dah bekerjaya...mostly engineer la kan...sbb da mmg ktorg amik course engineering kot...ade gak jadi cikgu...businessman...business woman...ade continue master and etc...ada yg da kawen...huhu

so kawan2..sesungguhnye...i miss u guys sooo badly...huhu...nanti2 kt wat reunion yer...huhu..terasa emo plak malam2 buta nie..ok la...daaa....

Saturday, July 2, 2011

WE behind the scene

"We" merujuk kepada cik areh dan kawans during photo shooting...entry bergamba sahaja kerana ingin menjimatkan penggunaan otak cik areh dalam memikirkan penggunaan struktur ayat yang betul...sebab cik areh memang lemah bab2 bahasa nie...so korg better layan je gamba2 kat bawah neh okeh...hehe..







This entry featuring my bff HANAFIAH and pengantin yg x bape nak baru....Fiza & Nuar..hehe...
daa...

-TAMMAT-

GEAR'S HEART

Assalamualaikum guys...
tengah2 cik areh cari bahan untuk pembelajaran dalam klas....cik areh jumpa video nie...giler la...i was like..."mamat ni mmg damn genius!"...Gear's heart...
well guys u can check this out...





k la...daa...nak continue cari bahan lagi.
peace!

Friday, July 1, 2011

MENANTI DI BARZAKH

Lagu yang bagus untuk kita dengar dan amati betul2 liriknya...membuatkan cik areh berfikit tentang tujuan kita hidup di dunia ini..dan supaya kita slalu mengingati MATI..ape ye yang akan menanti kita di SANA..wallahualam



Menanti Di Barzakh
Album : Halawatul Iman
Munsyid : Far East


Ku Merintih, Aku Menangis,
Ku Meratap, Aku Mengharap,
Ku Meminta Dihidupkan Semula,
Agar Dapat Kembali Ke Dunia Nyata,

Perjalanan Rohku,
Melengkapi Sebuah Kembara,
Singgah Di Rahim Bonda,
Sebelum Menjejak Ke Dunia,
Menanti Di Barzakh,
Sebelum Berangkat Ke Mahsyar,
Diperhitung Amalan,
Penentu Syurga Atau Sebaliknya,

Tanah Yang Basah Berwarna Merah,
Semerah Mawar Dan Jugak Rindu,
7 Langkah Pun Baru Berlalu,
Susai Talkin Penanda Syahdu,
Tenang Dan Damai Di Pusaraku,
Nisan Batu Menjadi Tugu,
Namun Tak Siapa Pun Tahu Resah Penantianku,

Terbangkitnya Aku Dari Sebuah Kematian,
Seakan Ku Dengari,
Tangis Mereka Yang Ku Tinggalkan,
Kehidupan Disini Bukan Suatu Khayalan x2
Tetapi Ia Sebenar Kejadian x2

Kembali Oh Kembli,
Kembalilah Kedalam Diri,
Sendirian Sendiri,
Sendiri Bertemankan Sepi,
Hanya Kain Putih Yang Membaluti Tubuhku,
Terbujur Dan Kaku,
Jasad Terbujur Didalam Keranda Kayu,

Ajal Yang Datang Dibuka Pintu ,
Tiada Siapa Yang Memberi Tahu,
Tiada Siapa Pun Dapat Hindari,
Tiada Siapa Yang Terkecuali,
Lemah Jemari Nafas Terhenti,
Tidak Tergambar Sakitnya Mati,
Cukup sekali Jasadku Untuk Mengulangi,

Jantung Berdenyut Kencang,
Menantikan Malaikat Datang,
Mengigil Ketakutan Gelap Pekat Dipandangan,
Selama Ini Diceritakan x2
Kini Aku Merasakan x2
Dialam Barzakh Jasad Dikebumikan x2

Ku Merintih, Aku Menangis,
Ku Meratap, Aku Mengharap,
Ku Meminta Dihidupkan Semula,
Agar Dapat Kembali Ke Dunia Nyata,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...