Followers

Wednesday, June 22, 2011

MATI

Assalamualaikum.....
pekabo sume saing2 ambe...harap2 sume bereh2 blake deh..hehe...

ade cite menarik cik areh nok share nie....haha!menarik ke x ek???urm...xtau la menarik ke x...or maybe cik areh bleh classifykan sbg biasa je kot..huhu...

tadikan..time odw nak g lunch tadi..cik areh dan kawan2 cik areh yg bernama ayampenyek blogger meningkat naik...amir papa cinta syaza....artkaiser photographer terchomel dan palie massa photographer meletop gerak la skali satu kete mencari tempat makan....merewang la kami dalam satu kete yg dipandu oleh cik ayampenyek blogger meningkat naik itu..hehe...sambil2 tu kami berborak serta bergurau senda...haha!(ada penambahan disitu) bermacam2 topic yg agak ilmiah yg kami utarakan...(yg ni sah2 tipo)

nak dijadikan cerita....cik areh da lupa....si ayampenyek ke or palie massa yg kuarkan cite tentang lesen memandu yg tamat tempoh...tapi yg pasti lesen ayampenyek mmg tamat tempoh semalam....hehe...pastu tetiba cik areh tringat la ttg lesen memandu cik areh...trase cam da lame x tgk....dan time2 tu jugak cik areh bukak wallet and....OOOOMMMMMMAAAAAAGOSSHHHH!

LESEN DAN EXPIRED!!!!!!2 BULAN DA BROOOO!!!!

terkejut cik areh....terkejut berokkk smabil gelak besau...satu kete kot gelak....camne bleh lupa cik areh xtau la...2 BULAN kotttt!!!dah la dalam mase 2 BULAN tu...cik areh ke PENANG...KELANTAN...KEDAH...TERENGGANU(mesti la kan...dah org tganu).....
dalam mase 2 BULAN ni jugak cik areh dah tempuh segala road block dengan selamat...xpenah kene tahan...kalu kena pon...lepas bukak cermin tingkap kete..trus jpj or pak polis kate...JALANNNNN......
hahaha....!serious..rase LUCKY giler!!!

pergh...pas lunch tadi gak tros g post office and renew license....cik areh renew license cik ayampenyekwww.ayampenyek.blogspot.comskali...ala..blogger meningkat naik tu...hehe....

ok la...rase cam lapa plak...hehe...
so cik areh nak g makan dulu ye saing2 sume...
DAAA...

Monday, June 20, 2011

WELL...its Painting time!!!

Actually this painting still in progress..urmmm...not finished yet...about 10% more to go....but its ok..u guys boleh layan gamba je dulu k.

Sekeping cukup kan?hehe..

Lukisan yg xde konsep...just main tonyoh ikut sedap tangan...hehe..daaa!

Sunday, June 19, 2011

20th JUNE 2010-KEBAKARAN

Assalamualaikum kawan2....
skang ni cik areh rase ngantok giler...air mata menitis mencurah2 dah nie..mulut pon asyik menguap je...jap lagi ade klas plak....tp sempat lagikan cik areh update blog...sambil2 tu layan youtube..duk tgk2 tutorial ntuk klas japg..

korg nak tau x knp cik areh ngantok...???nak tau tak???mesti nak kan....kan2x...
okeh...citenye camni....
smlm cik areh tdo agak lambat la..dekat kol 1am gtu..sbb smalam mmg xdpt tdo...xtau knape....tp last2 mata terlelap gak dengan izinNYA....alhamdulillah.....tapi kan....tetiba...
around 3.45am camtu ade call...tgk skrin HP xnaik plak name...tp cik areh angkat je...pastukan..dengan sore org nangis...cik areh actually still mamai lagi masa tu..tp dapat detect la sore sape and die ckp ape..cik areh just dengar "abg yeh..umoh kak yuni terbakar..umoh kak yuni terbakar!.." tp kan i was like..."aku ngiga ke nim"...pastu cik areh bangun and cuba dengar betol...and bile cik areh betol2 sedar...."YA ALLAH!!!".... terus cik areh tanye spupu cik areh tu tentang keadaan family die yg lain...alhamdulillah..sume selamat....

pastu cik areh terus menuju ke bilik air..basuh muka...gosok gg..then kejutkan abg and adik cik areh....pastu cik areh kol spupu2 yg lain...capai kunci kete trus heading to umah ayoh cik....org agak ramai...bomba da sampai and tengah berusaha nak padamkan api...xdepape yg dapat dibantu sebab api marak dengan cepat..xde pape yg dapat diselamatkan...segala dokumen2 penting hangus dijilat api....

yg penting tiada nyawa2 yg melayang...alhamdulillah...umah harta boleh dicari..tapi nyawa............
cik areh harap family ayoh cik byk2 bersabar and be strong..ni sume dugaan dariNYA..cik areh akan cuba membantu sedaya mungkin....ni pengalaman pertama cik areh tgk kebakaran secara live....lebih2 lagi terkena kat family sendiri..rase kecik sgt kita padaNYA..bile2 masa DIA boleh tarik balik ape yg DIA bagi.....

around 6am cik areh balik umah..solat subuh and tido skejap...so skang mmg rase ngantok giler....tp still boleh tahan lagi....so ok la.....nak prepare ape yg patut sebelom ke klas...

(sorry..xde gamba..mmg cik areh x suka ambik gamba bencana2 nie....huhu)
assalamualaikum....

Saturday, June 18, 2011

PAINTING TIME!!!

CIK AREH IS CURRENTLY WORKING ON HIS NEW PAINTING!25 % more to GO!!!!

Wednesday, June 15, 2011

Kompilasi : Behind the scene 1

Concept : Pcycomaniac

Di make up kan oleh Pak Andam x terlampau...lipstick merah tu beli kat pasar malam je..ade kesah disebalik lipstick merah itu....hahahah!
Amboi3x...lentik nye jari kelingking tuh..haha..
bleh wat profile pic nie..hahaha!
Saya x gila meghoyan
GIGIH!
Gamba diatas tidak sempat diedit sbb.......MALAS...hehe
sapekah photog itu..ce teka ce teka.....hehe..
DAAA!

Kompilasi Gambar x jadi..volume 1

Kenapa gamba x jadi : Tak sempat nak bukak mata or x sempat nak posing vogeh2..hehe.






ANDA BERANI???CUBALAHH...hahaaha!

sesaje nak melalut

Assalamualaikum all....pekabo sume..sehat2 blake kang...kalu hok ane rase dok sehat tu cepat2 la g jupe doktor ye...kang kekgi koho teruk susoh pulok...skang ni kat kg ambe ni ujang rintik2...molek gok...sebab 2 3 ari ni panas dering....rase nok celek mata susoh..dok rok tuboh sokmo wase..yer la...perubahan suhu persekitaran secara mendadak or tiba2 bahaya gok..yer la...bile keje duk dalam opis sejuk ketor..pahtu tubik opis panas dering..masok kete sejuk pulok...pahtu tubik kete panas smula....doh guana?

Lately ni..ambe kurang sket duk update blog ambe ni sbb kekangan waktu serta penyakit malas....tp seriously mmg ambe super busy...sminggu 2 nie...dengan lawatan industrinya...kenduri kawennya..urusan peribadi..keluarga dan masyarakat....haha....

mase cuti skoloh baru nie...ya ampoonnn..byk sgt jemputan kawennye...daripada kawan2 mase skoloh rendoh..menengoh..matrikulasi...Universiti..kawan sekerja..sepupu..sdara...dan ramai lagi....terkejar2...tp ade gak yg x dpt pegi...kalu yg jauh2 tu cam yg berada diluar Terengganu cam susah la nak pegi....huhu... i'm soooo sorry to my BFF Yati sbb x dpt attend majlis kawen die...sbb baru balik dari Penang serta kekangan kewangan yg meruncing...hehe..i just can't wait to see ur photos...huhuhu...please..please...upload cepat..quick2x....

x lupa juga kat kawan2 lain yg da jadi suami or isteri org baru2 nie (ceni & isteri,kak liana & suami ,azwan & sue, pija & nuar...hajar & suami...iwan & isteri..kene & isteri...eno & suami...julie & suami..sepoh & suami..afni & suami...azhar & yati....yati & suami...mamat & isteri dan ramai lagi.....congratulations!hope korg hidup bahagia hingga akhir hayat..dan dapat zuriat yg soleh solehah....

hehe..ramai yg da kawen..aku ni ntah bila la..hehe...
esok merupakan last trip aku ntuk lawatan industri...so pagi esok aku akan gerak ke Jerteh ngan kawan...naseb esok xde klas...so bleh la jalan2..hehe...

k la...nak stop dulu...kalu x makin panjang plak entry yg xde hala tuju wawasan nie..hehe....daaa!

AH AH AHYAAAAAMMM...AH AH AHYAMMMM.....

bile dengar lagu AHMAD...trus aku tringat kat AHYAM...sapekah AHYAM....???die tu ofismate aku..merangkap blogger yg sedang meningkat naik....hehe...

AH AH AHYAAMMMM....
ah ah ahyaaammmm.....
hahaha!

kenapa name  die AHYAM....???hehe..adalah kesah disebaliknya tuh..hehe...
ni blog die....www.ayampenyek.blogspot.com


So kalu free2 datang la blog dia...blog yg sarat dengan info2 yg menarik..macam2 ada...hiburan..ilmiah..teknologi..dan sebagainya..hehe....

Daaaa....

Tuesday, June 14, 2011

CAMNE NAK LARI DARI KENTUT????HAHAHA!

LAYAN VIDEO NIE....hahahaa!
How to escape a fart



HAHAHAHAHHAHA!!!

Sunday, June 12, 2011

Lukisan 7 minit

Assalamualaikum....
korg rase bleh teka x ape kaitannye title diatas dengan entry yg akan aku cite nie..hehe...actually td kan tetiba aku terdetik nak bukak Friendster....after dah berkurun zaman aku x bukak2....bile tgk balik photo2 lame rase cam wah..lamenya....rupanya dah nak dekat 2 tahun aku menjalani hidup sebagai BUKAN seorg student...sbb gamba2 kat Friendster tu sgt2 la muda remaja..even skang pon aku still maintain muda remaja..haha...tp tu la...tgk balik gamba kawan2 lain yg berhingus lagi...jauh la kalu compare ngan skang nie..kalu yg pompuan tu sumenye da macam beauty queen....sume da pandai make up...fashion yg up to date...dan matang dari segala segi....yg laki plak..dulu slekeh gile..termasuk la aku...skang ni sume smart2 blake...dah jadi suami org and ade yg bakal jadi ayah dah....nanti2 la ye aku upload gamba korg ek...tetiba rase rindu plak....aku rase huraian aku ni da terpesong dari tajuk asal....hahaha!

ok, berkenaan dengan tajuk diatas..lukisan 7 minit...hehe...aku baru je jumpa tadi...dalam album friendster la....aku igt lagi....aku siapkan lukisan tu dalam mase 7 minit je...pas aku smayang maghrib nak tunggu isya'...time tu aku tgh practical early 2008....aku practical kat Tganu je..so aku duk umah....hehe...

korang nak tengok x rupa lukisan 7 minit tu camna..hehehe...
TADAAAA!!!


Mase practical gak la....aku sempat conteng kasut aku time bos xde...sebab boring tahap gaban..kasut aku jadi mangsa...sluar jeans jadi mangsa jugak...bekas letak pensil kawan aku pon jadi mangsa gak...even meja opis pon jadi mangsa jugak tau x..hehe....hampeh kan aku....tangan mmg xleh duk diam.....
nak tengok gamba kasut x????hehehe...
TADAAA!!!!!

Tetiba tringat plak kat kasut yg aku baru conteng bulan lepas...aku conteng kasut tu semata2 nak ikut tema Malam Bunga2 majlis makan malam fakulti...sebab xde baju bunga2..aku bantai conteng kasut aku bunga2....kalu nak tengok hasilnya ada kat sbelah kanan blog aku nie..hehhe....

so..ok la...aku nak paksa diri ntuk tdo....hehe...esok bermulanya lecture yg pertama dari aku untuk budak2 baru...aku kene ajar budak sem 1....subject fundamental of design..hehe....DAAA!!!

Saturday, June 11, 2011

BEST NYE RASE...diawang awangan.....

hehehe...fly me to the moon.....
still cant sleep sbb tringat lagi ttg game td....mmg best!

YAHOOOOOOOO!!!!!TERENGGANU MMG NELANG!!!

(nak cakap Terengganu)

YAHOOOOOO!!!!!Nelang sunggoh awok2 kite malam ni main bola....awok2 kite mmg best ah....tahniah kepada Team Tganu sebab bleh wak alik PIALA FA....kepada sek2 Klate...jangang putus ase deh....sek2 demo maing best gok...tapi nok wat guane sek2 ambe nelang agi dari sek demo...hehe...

TAHNIAH skali agi ambe nok ucap kpd semua pemain Tganu...jurulatih, pegawai sukan dan sume...dok sia2 kpd semua penyokong Tganu hok sanggup ke Stadium Nasional....hehehhe.....

DULU-DULU...

Dulu mase primary school aku skolah kat SK Manir, Kuala Terengganu....bila memorize balik moment2 dulu tersenyum sorang2...dulu cikgu suka panggil aku mulut murai sbb aku suka bercakap...hehe...subjek yg aku paling suka mestila subjek seni.....hehe...dulu kalu aku dapat pensil warna LUNA tu rase heaven sangat...kalu xde kan...rase cam xbest je..kalu nak pinjam ngan kawan pon...cam susah je..sbb kawan2 susah nak bagi..ni mase darjah 1 or 2 camtu..susah sgt nak bg pinjam....ayah derang marah la..mak derang marah la....hehe..siap ade tulis lagi warning dalam pensil kaler nye kotak tu....cam....

"dilarang guna,ayah saya marah..."
"kalu sape2 paka saye report ke ayoh saye"
"tidak boleh dipinjam emak saya marah"

and macam2 lagi la....
baru ni pon aku ade beli pensil kaler LUNA....thus aku trus tringat kenangan lame tu..trus....
ni la hasilnya...haha!

hahahaha!
mesti korang pon penah buat kan mase skolah dulu2...
daaaa!

Wednesday, June 8, 2011

Saturday, June 4, 2011

Wedding PIJA & NUAR

2 Jun 2011
berlokasi di area belakang UMT...xtau nama apa..hehe...

berkesempatan menjadi back up photog kpd Hanafiah..sebab die sorg2...so dia ajak aku back up dia..aku pon on je..kebetulan camera ada..hehe...PIJA tu actually kawan sekolah aku dulu...SK Manir....and dulu kan..mase form 3 aku g tuition ngan dia tau..naik basikal sama2..haha....korg layan la gamba dia..tp x upload byk...sebab....hehe...



So....congratulation to PIJA & NUAR...semoga berbahagia sampai akhir hayat....hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...