Followers

Thursday, February 24, 2011

CITE YANG AKU SUKA KECIK2 DULU..

FLASHMAN....

Penah dengar..sape yg lahir around 80's mesti tau cite ni kan...kalu sape yg x tgk tu mmg rugi la camtu...aku dulu suka flashman kaler biru (actually kuning sbb bleh wat ribut salji)...hahaha...cite ni mmg byk mempengaruhi aku time kecik2 dulu..dulu suka melukis watak2 dalam cite ni..dari costume, die nye rasaksa, robot, jet, moto and etc..hehe..


So kat sini ade diceritakan serba sedikit tentang sejarah cite ni..sejarah ke???
LAYANNN!

Pada tahun 1966, 5 baby telah diculik oleh sekumpulan alien yang dikenali sebagai  The Alien Hunters yang rangka misi mereka untuk reconstruct derang nye experiment yang diberi nama "Experiment Empire Mess", so, alien tu ingin sampel manusia dari bumi untuk percubaan pada experiment yang akan mereka jalankan. Akan tetapi, mereka (5 bayi) telah diselamatkan oleh alien yang berbangsa Flash, yang each one of them mengambil satu planet yang berbeza daripada sistem Flash suria untuk beri latihan kepada bakal pejuang keadilan tu tak lain x bukan flashman-to-be la kan. So, masing-masing dari mereka telah dilatih secara berasingan dalam pelbagai kemampuan superpower yang akan membolehkan mereka untuk melawan Mess. Ketika mereka akhirnya kembali ke bumi pada tahun 1986 untuk memerangi Mess, yang dalam cubaan untuk menyerang penduduk bumi, mereka (Flashman) juga menggunakan kesempatan ini untuk mencari orang tua mereka yang lama terpisah. So, they later learn that their time on earth will be cut short sebab derang nye birth planet's atmosphere yakni planet bumi has become deadly to them and after a year so they will die from what is known as the Anti-Flash Phenomenon.

For more info...baca kat SINI

video

xsah kan..kalu xde video...LAYAN!


-THE END-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...