Followers

Tuesday, January 31, 2012

Cik Areh suka men-DOODLE.

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera..Alhamdulillah dengan izin NYA bertemu kita lagi dalam ruangan ini selepas dipaksa oleh IDOLA cik areh dalam dunia Blogging nie...haha!well actually i have to thank him because keep on supporting me to share things that i love to do the most...and eat what i love to eat the most...ayyo!...ade ke cik areh post entry tentang makanan???i don't think so.. but!cik areh indeed...suka sangat2 baca blog masakan lately ni....hihi...but anyway this entry is not about food...it is all about DOODLE.....cik areh do loves doodling!i hope u guys do too...

tau x doodle tu ape???kalu xtau tanye pak cik Google...hehe... basically doodle is contengan or coretan yang biasanya kita unplaned pon..and kita main conteng je...frankly speaking sejak cik areh kecik lagi cik areh mmg suka sgt2 menconteng...kalau dalam buku tulis tu jangan cakap la....especially helaian belakang dan tengah2..mcm2 contengan ade...i never stop...start with dinding umah when i was a baby (giler gempak tak???hehe)...then primary school..secondary ...matriculation...university and till now cik areh STILL doodling...mcm2 la...ape2 jer yang terlintas...

kadang2 tgh2 bergayut ngan kawan..awek or whoever la...pantang ade pen dan kertas...pen tu akan menari2 diatas kertas itu tanpa arah tujuan....hehe...dan akan lebih active jika cik areh menghadiri kursus or ceramah yang bosan tahap mama bosan...dan mangsanya haruslah...file kursus...nota2 or mana2 empty space yang boleh diconteng..hihi...

Mostly cik areh suka doodle something yg abstrak...pattern yang berturutan...organic shape...etc.. dan suka paksa students yang datang ke opis cik areh dan kawan2 pengajar especially cik AYAM untuk menyambung doodle yang cik areh hasilkan...haha!tapi sebenarnya student2 ni pantang disuruh...even x suruh pon derang akan buat...tangan derang sume gatal nak conteng jugak...so nak tengok x hasilnya..hehe....

CHING!!!!

A2 sized..banyak tangan nie...kombinasi antara pengajar dan pelajar...hehe...


Zoom in version...


cuba teka sape saya!hehe...



bagi cik areh..doodling bagus untuk hilangkan stress...anda bebas untuk coretkan APA SAJA....i repeat APA SAJA....conteng la sepuas2..tapi jangan la conteng merata pulak..hehe...kalu cantik xpe..kalu azabbb....siapla kaw!hehehe...one more thing...remember this, everybody can doodle...its depend on your style...because doodle is an art..and art is subjective...isn't it?

And fyi hasil doodling lain akan menyusul on next entry ye...ada banyak lagi...daaa..

11 comments:

tajul adz said...

ada nama saya, terkomersial. kat blog cek. gahahaha :D

nak buat lagi cekk :P

SHAREH said...

ok..kalu gtu..next project stat esok ye..hehe...

Fahmi Raazali said...

hasil kerja budak diploma ke ni en.? cantik...

cplud miera said...

wah.. tgk pon leh ilang stress nih

SHAREH said...

Fahmi Raazali: hasil tangan cik2..budak dip sem 4 and degree sem 5...hehe..

cplud miera..try la..hehe

Muhammad Raslan Kassiran said...

cek.,sa minat y kl0pak mata warna biru tu cek.,...hahahahahahaaa.,

tajul adz said...

hahahahhaa, baru bace comment terlewat sehari -,-'

SHAREH said...

Raslan...u kno what?yg tu mmg ramai peminat tau..hehe,,,

Tajul...hehe...bangga x?besar plak name awak kat situ...hahaha!

sara E a.k.a ct said...

citarasa kite same..pekat dan colourful!:D..ct suke kaler pekat2..beza dgn mama ct..dy suke y cair..huhu

SHAREH said...

ooo...cik areh mmg suka sgt ngan warna...tanpa warna hidup kita akan bosan...ni sume nikmat tuhan yg bagi..jadi sentiasa lah kita bersyukur padaNYA..hehe

maituty said...

wow cantekk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...