Followers

Saturday, January 7, 2012

1st entry 2012

Assalamualaikum w.b.t....salam sejahtera cik areh ucapkan kepada semua pembaca diluar sana (kalau ada)...makin lame makin malas pulak cik areh nak update blog nie...modal tu ade je....tapi tu la...bile ade modal masa plak xade..bile xde modal byk plak masa...so end up cik areh penuhkan mase cik areh yg terluang tu ngan activity lain...dulu sebelom hset cik areh jatuh sungai tu...selalu jugak ambik gamba sbb nak update activity kat blog...skang ni pakai nset cikai2 je even ade camera tp pixel amat rendah..xsyiok la....

so arini dah lebih sminggu dah kita di tahun baru 2012...dimana2 org bercakap ttg azam baru..di FB..twitter..blog and etc...u kno what..frankly speaking cik areh tak penah simpan azam bile masuk tahun baru...xpernah. Azam cik areh start bile cik areh plan nak lakukan something..xkira la...pada awal tahun..pertengahan tahun or even akhir tahun...time tu la azam bermula....hehe...so untuk arini cik areh da pikir satu azam....(x ikut turutan ye..main tulis je apa yg terlintas..)

firstly...akan serious untuk mengumpul duit untuk kawen..hehe..even sblom ni dah cuba..tp x kemana sbb selalu terguna bila terdesak...insyaAllah.stat arini akan cuba manage kewangan dengan lebih bijak..huhu


secondly...ingin focus dengan study..insyaAllah..kalu dapat offer letter cik areh akan sambung study (Ya Allah..harap2 la dapat)...hopefully segalanya dipermudahkan olehNYA...


thirdly...untuk meningkatkan..mempertambahkan...membangunkan..bekerja lebih keras..bersemangat dalam mencari ilmu untuk dunia akhirat...ingin menjadi yang lebih baik..bertaqwa...dan apa2 nilai yg positif yang boleh dicontohi oleh anak bangsa..agama dan negara..


sama2 lah kita doakan yang terbaik untuk kita..keluarga kita..saudara kita..guru2..kawan2...agama..bangsa dan negara...dunia skang penuh dugaan cabaran onak duri...fitnah skang amat berleluasa...takut plak cik areh...mintak dijauhkan dari fitnah2 nie...nauzubillah...


ape yg baik tu datangnya dari Allah s.w.t.. dan yang buruk tu datangnya daripada kelemahan diri cik areh sendiri....Assalamualaikum...


p/s : sentiasalah basahkan lidah kita dengan sentiasa menyebut... SUBHANALLAH...ALHAMDULILLAH...LAILAHA'ILLALLAH..ALLAHUAKBAR....

2 comments:

kyuna! said...

woot woot~ pastikan kad jemputan smpai kt saya taw nt. saya tnggu~~ :D

AIdaa said...

hahaha! semoga tercapai segala azam. ;P chaiyok2! cik areh boleh. haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...