Followers

Thursday, February 2, 2012

AL-FATIHAH

Assalamualaikum w.b.t...

Apabila bangun pagi, adalah menjadi kebiasaan cik areh untuk meraba2 handset untuk tengok pukul berapa...sambil menggonyoh(bahasa Terengganu) mata dikala mata juga memandang skrin handset..cik areh terperasan akan kewujudan 2miscalls and message di skrin..tetapi cik areh abaikan kerana ingin mengejar waktu subuh yang semakin ke penghujung...selepas menjalankan kewajipan barulah cik areh memeriksa siapakah gerangan yang miscall cik areh tengah2 malam tadi...tapi entah kenapa...tetiba cik areh rase x sedap hati apabila terpandangkan name kawan cik areh yang telah miscall tepat jam 1.51am....ye....1.51am.....

cik areh berasa ragu2 untuk membaca message itu....akan tetapi cik areh memberanikan diri untuk membaca dan sememangnya betul telahan cik areh kerana naluri cik areh amat kuat merasakan bahawa message itu membawa berita buruk...

terkesima selama beberapa saat...hati merasa sayu....dan minda tiba2 mengimbau kenangan kami bersama...tapi cik areh sedar..dia telah kembali kepadaNYA...Allah lebih sayangkan dia....

cik areh x mampu menulis lagi...

korang semua boleh baca diSINI dalam blog kawan cik areh...cik fifie aka sofea..

semasa kami di IKIP International College..kami bertiga memang rapat...ye..kami kenal semasa di IIC..kami sama2 trainee BNM...cik areh dan arwah satu department...school of science technology...while cik fifie under department IT...

kami selalu lunch bersama and boleh dikatakan almost every lunch hour.. kerana time lunch la sessi meluahkan perasaan....sharing problems...hoha2 and etc...then after 2 bulan..cik areh tinggalkan derang berdua di IIC kerana mendapat kerja baru....after that cik fifie plak menyusul meninggalkan arwah di IIC kerana mendapat kerja di Exxon Mobil Klcc...so tinggal la arwah di ICC kerana arwah telah diserap masuk ke IIC sebagai pensyarah....

arwah seorang yang ceria...sporting...seorang isteri untuk suami...seorang anak yang bertanggungjawab untuk ibunya...dan kakak yang baik untuk adik2nya...boleh dikatakan dialah tunjang dalam family dia setelah kematian ayahnya....

tringat lagi semasa cik areh call arwah untuk mengucapkan tahniah ketika arwah selamat menjadi isteri kepada seorang suami...arwah menyambutnya dengan suara yang ceria...huhu...tapi sayang...cik areh tidak dapat sama2 memeriahkan majlis perkawinan arwah...

ketika arwah didapati mengandung...cik areh call jugak mengucapkan tahniah...sempat cik areh bagitau arwah untuk sanggup datang ke Kuantan bawak hadiah besar untuk tengok baby yang bakal dilahirkan nnt...supposedly due on April...tetapi tuhan lebih sayangkan babynya..babynya telah kembali mengadap ilahi pada bulan december 2011...masa tu arwah memang tengah sakit...

cik areh x sanggup nak teruskan lagi....

sama2 lah kita sedekahkan Al-Fatihah buat kawan cik areh..one of my BFF...

Allahyarhamah INTAN SHUHADAH BT. AHMAD....(1986-2012)
semoga arwah tenang disana...dan ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman...

buat suami Intan....Budin aka Gorgon...be strong ye...kuatkan semangat..Allah lebih sayangkan Intan dan anak kau...insyaAllah..korang akan bersatu di syurga nanti...segala apa yang berlaku ada hikmahnya....

sesungguhnya..bila2 masa sahaja kita akan dipanggil untuk mengadapNYA....sama2 lah kita berusaha untuk menjadi seorang muslim yang betul2 muslim...sentiasalah muhasabah diri kita dan berfikir akan tujuan kita hidup di dunia ini ..semoga Allah s.w.t sentiasa kuatkan hati dan iman kita dengan islam...

(peringatan untuk diri sendiri dan kawan2..segala yang baik itu datangnya dari Allah...dan yang buruk tu datangnya dari kelemahan cik areh sendiri)

3 comments:

maizatul azrina Yaakob said...

Al-Fatihah ..semoga roh nya di tempatkan dalam kalangan orang yang soleh dan solehah dan tenang di alam sana.Amin

Razif Mokji said...

Al-Fatihah .. semoga rohnya dicucii rahmat oleh Allah SWT

SHAREH said...

thanks kawan2....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...